Poděkování paní Dorotě Havlíkové

29.09.2010 22:35

Vážená paní, hezky jste nám to natřela v tom investigativním a nezávislém regionálním médiu (Horizont, 27. 9. 2010), které se vždy staví na obranu práva a spravedlnosti. Některé informace jste ovšem voličům zatajila. Pracujete jako mluvčí vedení českotěšínské radnice a jste tudíž zaměstnancem našich politických konkurentů, například ODS a KDU-ČSL. Tito naši konkurenti mají vazby na vedení Horizontu a pravidelně posílají do tisku články „na objednávku“, ve kterých očerňují své politické konkurenty.

Horizont není nezávislé regionální médium, ale naopak zcela závislé na objednávce zájmových skupin. Zkuste v historii posledních několika let najít jediný článek, který by negativně hodnotil někoho z politiků těšínské ODS a KDU-ČSL nebo některý z jejich činů. Chtěli bychom Vám položit otázku. Co shledáváte tak etického a kulturního na psaní článků na objednávku?

Za námi nestojí žádná zájmová skupina, která manipuluje médii, pořádá benefiční předvolební akce za peníze města, slibuje automobily nebo peníze za hlasy voličů. Ano, vylepili jsme plakáty, ale kdybyste četla pozorně naše prohlášení na stránkách www.protesin.cz, tak byste věděla, že od začátku deklarujeme, že po volbách všechny plakáty na vlastní náklady odstraníme a v žádném případě nemíníme nikoho svými výlepy poškozovat, ani firmu Rengl, se kterou bylo telefonicky hovořeno o našich výlepech již 10 dní před tím, než vyšel Váš článek. A pokud by se cítila poškozena, jistě by nás kontaktovala přímo, má naše údaje včetně telefonního čísla. Dosud se tak nestalo. Ani jiný „poškozený“ subjekt nás nekontaktoval, máme za to, že se nás snažíte mediálně zastrašit.

Byl to od Vás hezký pokus, ale obrátil se spíše v neplacenou reklamu v náš prospěch. Za tento počin Vás odměníme symbolickým malým dárkem (ne úplatkem), napište nám, kde a kdy Vám ho můžeme předat. Lichotí nám zájem Vašich chlebodárců o nás. Ve své práci nepolevíme a budeme se těšit na Vaše objektivní články nejen o nás.

Jsme s pozdravem. Tým koalice.

Zpět